Київ, пр. Бажана, 30, кв. 8

ccc@ccc.kiev.ua

Ознайомчі візити в громади Київської області23 жовтня 2018

7 вересня 2018 року консультант Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК» Наталія Балдич здійснила ознайомчі візити у Дівичківську та Студениківську об’єднані громади Київської області, що беруть участь у проекті «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України».

Під час візитів Наталія Балдич познайомилась із керівництвом об’єднаних громад та відповідальними особами за впровадження проекту в громадах. Наталія Балдич представила цілі і завдання проекту, розповіла про заходи, які плануються в рамках проекту в самих громадах та за їх участі в інших містах України і Польщі. Представники об’єднаних громад розповіли про свої громади, уточнили деяку інформацію, надану в узагальненій характеристиці громади. Під час зустрічі наголошувалось на особливостях партисипативної моделі стратегічного планування, що передбачає залучення всіх небайджужих до процесу розроблення стратегії розвитку громади: мешканців, громадських організацій, господарських партнерів.

Проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України» співфінансується в рамках співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Проект виконує Фонд Розвитку Місцевої Демократії (Польща). Регіональними партнерами проекту є: Благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» (у Київській області), Громадська організація «Європейський діалог» (у Львівській області), Сіверський інститут регіональних досліджень (у Чернігівській області), Громадська організація «Бюро аналізу політики» (у Сумській області), Благодійна організація «Фонд регіонального та місцевого розвитку «Синергія» (у Полтавській області).