Київ, пр. Бажана, 30, кв. 8

ccc@ccc.kiev.ua

НАГОРОДЖЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ РІЧНИХ ЗВІТІВ ОГС ЗА 2012 РІК03 червня 2013

3 червня 2013 року в конференц-залі УНІАН відбулася прес-конференція на тему: “Відкритість і прозорість діяльності громадських та благодійних організацій України. Результати конкурсу річних звітів ОГС за 2012 рік”. Конкурс річних звітів організацій громадянського суспільства проводиться Творчим центром ТЦК в межах проекту «Дослідження динаміки розвитку НУО в Україні» за фінансової підтримки проекту UNITER, Проект вдруге реалізується в Україні.

Мета конкурсу – сприяти підвищенню рівня прозорості та підзвітності, розвитку організаційної культури ОГС, рівня довіри суспільства до діяльності громадських об'єднань та благодійних організацій.

Участь у другому конкурсі річних звітів ОГС за 2012 рік взяли 23 громадські та благодійні організації, які є офіційно зареєстровані відповідно до чинного законодавства України. Переможців конкурсу визначали члени конкурсної комісії за трьома категоріями:

1-ша категорія – організації громадянського суспільства із річним бюджетом до $ 50 000;

2-га категорія - організації громадянського суспільства із річним бюджетом понад $ 50 000;

3-га категорія – організації громадянського суспільства,які зареєстровані та діють в селах, селищах та малих містах.

На пресконференції виступили: Володимир Купрій, виконавчий директор БФ «Творчий центр ТЦК»; Ольга Прохорчук, асистент з моніторингу, оцінки та комунікацій проекту "Об'єднуємося заради реформ" (UNITER); Анастасія Грішин, керівник соціальних проектів громадської організації «Жіночі альтернативи»; Олена Герман, директор миколаївського громадського молодіжного руху «Пенітенціарна ініціатива»; Вікторія Бальцер, голова правління міської благодійної організації «Фонд громади Вознесенська».

Під час прес-конференції були оприлюднені результати голосування  з річних звітів, озвучено та нагороджено переможців конкурсу призовими сертифікатами.

  • Переможцем першої категорії стала громадська організація "Жіночі Альтернативи"; 
  • переможцем другої категорії став миколаївський громадський молодіжний рух "Пенітенціарна ініціатива";
  • переможцем в третій категорії стала міська благодійна  організація «Фонд громади Вознесенська».

Переможцям конкурсу були вручені призові сертифікати для оплати друку (макетування) річного звіту за 2012 рік.  На прес-конференції  обговорювалися шляхи підвищення рівня прозорості та підзвітності, розвитку організаційної культури ОГС, рівня довіри суспільства до діяльності громадських об'єднань та благодійних організацій.

Творчий центр ТЦК українська неурядова організація. Місія організації - підтримка розвитку організацій громадянського суспільства в Україні. Напрямки діяльності: сприяння розвитку громад; сприяння розвитку благодійності в Україні; розвиток співпраці між організаціями громадянського суспільства на європейському рівні.

Контакти для ЗМІ:

Творчий центр ТЦК (м.Київ)

Іван Ледчак, (050) 357 62 20

ledchak@ccc.kiev.ua