Київ, пр. Бажана, 30, кв. 8

ccc@ccc.kiev.ua

Методологія карток громадянського звітування – в центрі уваги суддів та громадськості.01 липня 2013

25 червня 2013 року в Львові відбувся регіональний круглий стіл з обговорення результатів оцінки впровадження програми опитування користувачів судових послуг за методологією карток громадянського звітування (КГЗ), та здійснення аналізу забезпечення рівного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до правосуддя», який проводився за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

З вітальним словом виступив керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, який побажав всім учасникам круглого столу натхнення й успіхів у роботі, та подякував за щиру працю і професіоналізм виявлений під час реалізації проекту. До слів вітання приєднався  начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Юлія Попович, голова Львівського окружного адміністративного суду Віталій Тертичний.

Андрій Бурий – голова правління регіонального фонду «Право і Демократія» здійснив огляд діяльності з оцінки впровадження програми опитування користувачів судових послуг за методологією КГЗ та аналіз із забезпечення рівного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до правосуддя. Здійснив аналіз та провів та представив результати дослідження проблематики забезпечення рівного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до правосуддя координатор проекту з дослідження умов доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями. Координатор програми НАІУ «Безбар'єрна Україна» - Ярослав Грибальський. З коментарями та пропозиціями виступили представники організацій, які захищають права та інтереси інвалідів, а саме: Любов Кукурудза - голова Львівської первинної територіальної організації Українського товариства сліпих, Володимир Балдига - голова Львівської обласної організації Українського товариства глухих, Руслан Таратула - адвокат, експерт з питань доступності до правосуддя.

Експерт з моніторингу регіонального благодійного фонду «Право й демократія» Михайло Васюта, та правовий експерт проекту «Оцінка впровадження програми опитування користувачів судових послуг за методологією КГЗ та здійснення аналізу забезпечення рівного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до правосуддя» - Віталій Разік здійснили аналіз результатів оцінки впровадження програми опитування користувачів судових послуг за методологією КГЗ.

Зі сторони Благодійного фонду Творчий центр ТЦК участь в роботі регіонального круглого столу взяли Голова правління Творчого центру ТЦК  Айдер Халілов, менеджер проектів ТЦК Іван Ледчак, експерти ТЦК Андрій Залужний та Оксана Матусяк. Було представлено результати з діяльності оцінки впровадження програми опитування користувачів судових послуг за методологією КГЗ, яка проводилась в 17 судах.

По завершенню круглого столу всі учасники обговорили результати проекту та підвели підсумки.

Творчий центр ТЦК – українська неурядова організація. Місія організації - підтримка розвитку організацій громадянського суспільства в Україні. Напрямки діяльності: сприяння розвитку громад; сприяння розвитку благодійності в Україні; розвиток співпраці між організаціями громадянського суспільства на європейському рівні.

Контакти для ЗМІ:
Творчий центр ТЦК (м.Київ)
Іван Ледчак, (050) 357 62 20
ledchak@ccc.kiev.ua